Longmeadow Rd

1/11

The impetus for this renovation was a flood from a broken pipe, resulting in a stunning transformation from a dark dysfunctional layout to bright, functional spaces, perfectly relocated for their use. 

‚Äč

The over-sized family room originally occupied the back of the house that opened out to a large, sunny garden, while the outdated kitchen was squeezed into an odd angled front area with a frustrating lack of mud room. The decision was made to flip this arrangement. The kitchen was relocated to the large room with access to the back garden and barbecue. It was opened up to the dining room by taking out a wall and replacing it with an island with storage on both sides. A bar that was previously on the living room wall was also opened up with a island bar and glass storage above.

 

The former kitchen area was converted to a laundry room, keeping these tasks on the first floor, making laundry duties both more accessible and more social. A large closet was added near the most used entry door (at the garage) and the remaining space is ample for family TV or game nights.  

© 2017 Remake Architecture